Σύμβουλοι

Καθηγητής Ιατρικής Σχολής MD, FACS, FRCOG, FACOG   

 

 

 

 

 

 

O Γεώργιος Κ.  Κρεατσάς είναι Καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Β´ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αρεταίειο» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Από το 2001 έως το 2003 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Δ.Σ του Αρεταιείου Νοσοκομείου και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» και από το 2003 έως το 2007 Πρόεδρος της ίδιας Σχολής.

Το 2006 εξελέγη και υπηρέτησε ως Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την τετραετία 2006 – 2010, καθώς και Πρόεδρος του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου και του Νοσοκομείου «Τσαγκάρης». Σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ανωτέρω αναφερόμενου Πανεπιστημίου. Ο Kαθηγητής Γεώργιος Κ. Κρεατσάς είναι Επίτιμο Μέλος του Royal College Obstetricians and Gynecologists (FRCOG) (2005), καθώς και του American College of Obstetricians and Gynecologists (FACOG) (2007). Είναι επίσης Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας.

Μεταξύ των ετών 2006-2008 διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Κλιμακτηρίου–Εμμηνόπαυσης. Επίσης, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του European Board College of Obstetricians and Gynecologists (EBCOG)  και Μέλος του Δ.Σ. της European Menopause and Andropause Society (EMAS), Πρόεδρος και σήμερα Επίτιμος Πρόεδρος της International Federation of Pediatric and Adolescent Gynecology (FIGIJ).

Έχει συμμετάσχει σε 433  ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες στον διεθνή ιατρικό τύπο (PUBMED) με 4591 βιβλιογραφικές αναφορές και "h index 33"  στους τομείς της Αναπαραγωγής, Εμμηνόπαυσης, Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας, Επανορθωτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής και Οικογενειακού Προγραμματισμού. Στον τομέα της αναπαραγωγής της γυναίκας ασχολείται με τη χειρουργική διόρθωση των συγγενών ανωμαλιών της μήτρας και του κόλπου και εφαρμόζει δική του τεχνική στην αποκατάσταση απλασίας ή αγενεσίας του κόλπου, σε κορίτσια που γεννώνται χωρίς μήτρα και κόλπο, εφαρμόζοντας την τεχνική, η οποία είναι γνωστή με το όνομά του

«Creatsas Vaginoplasty» - Creatsas G, ,et al Creation of Neovagina after Creatsas Modification of Williams Vaginoplasty for the Treatment of 250 Patients with Mayer Rokitansky, (Fertil Steril 2010, 2011).

 

Νομικός Σύμβουλος

Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά

 

 

 

 

 

 

Σπουδές: Πτυχίο νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Μεταπτυχιακό γερμανικού δικαίου (LL.M.) από το Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU) με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, Διδακτορικό τίτλο από το Ludwig-Maximilians-Universität München με ειδίκευση στο Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο.

Επαγγελματική εμπειρία: Επιστημονική συνεργάτης του Ludwig-Maximilians-Universität München (LMU) στην έδρα ποινικό δίκαιο και φιλοσοφία του δικαίου, Δικηγορικά γραφεία και δικηγορικές εταιρίες της Ελλάδος και της Γερμανίας, νομικός σύμβουλος σε πολυεθνικές εταιρίες. Συμβουλευτική ελληνικών και αλλοδαπών εταιρειών σε θέματα οικονομικού ποινικού δικαίου & κανονιστικής συμμόρφωσης (Compliance), εξωδικαστική επίλυση ποινικών διαφορών με διαπραγματεύσεις.

Δημοσιεύσεις και Ομιλίες: Διατριβή (2015) "Η έννοια του δώρου για την δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα: Διακριτικό όριο της εξυπηρέτησης πελατών και της διαφθοράς" (Βιβλίο υπό έκδοση), Σεμινάριο Φιλοσοφίας του Δικαίου (Rechtsphilosophisches Donnerstag-Seminar 2013) "Δώρο ή δωροδοκία; (Gift or Graft?)", Bratislava Legal Forum (2013) "Η εταιρική ποινική ευθύνη σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο – Η Ποινική ευθύνη των διευθυντών και τα νομικά αποτελέσματα για την εταιρία", Τιμητικός Τόμος Dr. Imme Roxin (2012): "Ο θεμιτός ανταγωνισμός ως έννομο αγαθό του άρθρου 299 ΓερμΠΚ (δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα)", Γερμανικό-Ιαπωνέζικο Συμπόσιο “Law & Behaviour” (2012) "Πτυχές της γερμανικής ποινικής κανονιστικής συμμόρφωσης (Criminal Compliance)", Αερολιμένας Αθηνών (2011) "Ζητήματα Εταιρικής περιβαλλοντικής ευθύνης και κανονιστικής συμμόρφωσης (Compliance) – Γερμανική προσέγγιση", Ceo & Csr Money Conference Athens (2011), Συμμετοχή στο πάνελ "Ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές".

Μέλος: Ένωση ελλήνων ποινικολόγων, Ένωση επαγγελματικού συλλόγου Γερμανίας Compliance Manager (BCM), Μέλος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και Μονάχου, Μέλος της διεθνούς ένωσης ποινικού δικαίου (AIDP).