Εκδηλώσεις
Η "ΚΡΕΜΑΛΗΣ-Δικηγορική Εταιρεία" ως Εθνικός Εμπειρογνώμον στο πρόγραμμα FreSsco. | Εκτύπωση |

Σχετική εικόναTo FreSsco (Free movement of workers and Social security coordination) αποτελεί δίκτυο ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων στα πεδία της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων και του συντονισμού των κοινωνικοασφαλιστικών συστημάτων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Το δίκτυο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης.

Η «ΚΡΕΜΑΛΗΣ-Δικηγορική Εταιρεία» αποτελεί ένα από τα μέλη του δικτύου, εκπροσωπώντας, κατ’ αποκλειστικότητα, την Ελλάδα σε θέματα ευρωπαϊκής κοινωνικής ασφάλισης και συντονισμού των κοινωνικοασφαλιστικών συστημάτων.

Περισσότερα...
 
Employment Law Conference: Ενημέρωση, προβληματισμός, προτάσεις και απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα! | Εκτύπωση |

Αποτέλεσμα εικόνας για Employment Law Conference boussiasΤα θέματα που σχετίζονται με το νέο κοινωνικοασφαλιστικό πλαίσιο και το εργατικό δίκαιο βρέθηκαν στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ επιφανών νομικών, θεσμικών εκπροσώπων αλλά και στελεχών της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στο συνέδριο «Employment Law Conference: Η επόμενη μέρα», το οποίο διοργανώθηκε από το HR Professional της Boussias Communications σε συνεργασία με την Κρεμαλής Δικηγορική Εταιρεία.

Περισσότερα...
 
Παρουσιάσεις ομιλητών του συνεδρίου Employment Law Conference 2016 | Εκτύπωση |

Διαβάστε τις παρουσιάσεις των ομιλητών στο συνέδριο Employment Law Conference 2016.

 
«Μπορεί να υπάρξει βιωσιμότητα και επάρκεια στην Κοινωνική Ασφάλιση;» | Εκτύπωση |

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ 5ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων

του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Αθήνα, 30.03.2016)

ομ. Καθηγητή Κωνσταντίνου Κρεμαλή, Δικηγόρου ΑΠ

 

Στόχος του συνεδρίου ήταν η αναζήτηση σημείων κοινωνικής συναίνεσης ενόψει μιας μεταρρύθμισης για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων και την επάρκεια των ασφαλιστικών παροχών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια ενός έντονου δημόσιου διαλόγου για την κοινωνική ασφάλιση με ορισμένες επαγγελματικές ομάδες να ζητούν νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο (δικηγόροι), άλλες να αμφισβητούν τα προτεινόμενα κυβερνητικά μέτρα (οικονομολόγοι, μηχανικοί) και άλλες να συναινούν  με επιφυλάξεις (αγρότες). Συνειδητά, ο στόχος του συνεδρίου αφορούσε την επαλήθευση ενός ερωτήματος που από τη φύση του σε περίοδο κρίσης δεν μπορεί να απαντηθεί καταφατικά. Η «τεχνοκρατική προσέγγιση του αδυνάτου», ώστε να προκύψουν πρωτότυπες σκέψεις και τεκμηριωμένες προτάσεις, αποτέλεσε τη φιλόδοξη επιδίωξη του Επιμελητηρίου που κατά κοινή ομολογία πέτυχε.

Περισσότερα...