Σεμινάριο trESS από την «ΚΡΕΜΑΛΗΣ – Δικηγορική Εταιρεία»

 
Εφέτος το σεμινάριο στην Ελλάδα διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στις 27.06.12 στο Kτίριο Κωστής Παλαμάς του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την επιμέλεια της διοργάνωσης την είχε ο Συνεργάτης Δικηγόρος της «ΚΡΕΜΑΛΗΣ – Δικηγορική Εταιρεία», κος Κουτσούκος Γεώργιος, ενώ από τους βασικούς ομιλητές ήταν ο Εταίρος της «ΚΡΕΜΑΛΗΣ – Δικηγορική Εταιρεία», Δικηγόρος Δρ. Κρεμαλής Δημήτριος. Τα θέματα που απασχόλησαν το φετινό σεμινάριο, λόγω της τρέχουσας επικαιρότητας και των ραγδαίων εξελίξεων από την εθνική κρίση, ήταν τα εξής κάτωθι:
 
1. Η διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: σημαντικά διαρθρωτικά ζητήματα που ανακύπτουν μεταξύ του Κανονισμού (ΕΚ) 883/2004 για το συντονισμό των κοινωνικοασφαλιστικών ζητημάτων και την Οδηγία 2011/24/ΕΕ για τα δικαιώματα των ασθενών στη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη.
 
 
2. Οι επιπτώσεις της ελληνικής οικονομικής κρίσης στην κινητικότητα των εργαζομένων.
 
 
Αξίζει να επισημάνουμε ότι την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ), του ΕΟΠΥΥ, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, καθώς και πλήθος νομικών, ώστε να γίνουν κοινωνοί των πιο πρόσφατων μεταβολών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας. Ανακοινώθηκαν από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής   και του Πανεπιστημίου της Γάνδης οι τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της διακίνησης εργαζομένων και αναπτύχθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν την εφαρμογή των νέων κανονισμών, αξιοποιώντας την πλούσια τεχνογνωσία των συμμετεχόντων σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου, ενώ παράλληλα ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ προσκεκλημένων και ομιλητών σε προβλήματα της καθημερινότητας.
 
Τέλος, μέσω του σεμιναρίου δημιουργήθηκε έντονη η ανάγκη συγκρότησης ενός Εθνικού Δικτύου για τα θέματα της διασυνοριακής κοινωνικής ασφάλισης και υγείας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι προς συμμετοχή να απευθύνουν την εκδήλωση του ενδιαφέροντός τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.